15.2.2016

Hei me leivotaan - Porkkanakakku



Tehtiin äitin kanssa eilen ystävänpäivän kunniaksi herkullinen porkkanakakku. Tää ei ollut vaikea tehdä, mutta kyllä tähän leipomiseen hetki kannattaa varata aikaa. Kyseinen resepti ei myöskään ole siitä terveellisimmästä päästä, mutta kyllähän sitä joskus saa vähän herkutellakkin ;-).



Tarvitset:
Kakkuun:
Vehnäjaujoja - 6 dl
Kananmunia - 6 kpl
Sokeria - 6 dl
Kanelia - 2 rkl
Leivinjauhetta - 4 tl
Vaniljasokeria - 3 tl
Porkkanaraastetta - 9 dl
Sulatettua voita - 300g

Kuorrutukseen:
Maustamatona sulatejuustoa - 200g
Voita - 100g
Tomusokeria - 3 dl



Miten kakku tehdään:
1. Kuori ja raasta porkkanat.
2. Sekoita kuivat aineet. (Vehnäjauho, Leivinjauhe, Vaniljasokeri, Kaneli)
3. Vaahdota kananmunat ja sokeri.
4. Sulata rasva ja anna jäähtyä.
5. Sekoita pikkuhiljaa ja vuorotellen vaahto, raastettu porkkana ja kuivat aineet keskenään, tasaiseksi taikinaksi.
6. Kaada taikina pellille ja paista 200 asteessa, 30 minuuttia.

Miten kuorrutus tehdään:
1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sulatejuusto.
2. Lisää tomusokeri ja sekoita kunnolla.
3. Levitä kuorrute kakun päälle kun se on tullut uunista ja hiukan jäähtynyt.


Valmista!  

Toivotan teille hyviä leivonta hetkia ja kertokaa mielellänne mitä piditte postauksesta! Jos teillä on jotakin resepti toiveita mitä haluaisitte minun kokeilevan, niin kertokaa ja saatan kokeillakkin. :-D

Janica

10 kommenttia:

  1. Oijoi, niin sievän näköinen pikku palanen! :) Pitäisi kyllä itsekin leipoa porkkanakakkua joku päivä, kun vegaaninen reseptikin on jo kokeiltu :) Taidampa tästä inspiroituneena valikoida nuo kauniit sudämet siihen päälle! Mukavaa alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :-) Oho, ehkä munkin pitäisi ensi kerralla kokeilla vegaanista versiota! Haha :-D Toivottavasti sulla on mennyt viikko hyvin ♥

      Poista
  2. Oii porkkanakakku on niin hyvää <3 ihana resepti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On tosiaan ! :-) Kiitos kommentista ♥

      Poista
  3. Alltså domdä så nog så goda ut! *o*
    o dendä kameran e nog 100 ggr bättre, just saying :D

    VastaaPoista
  4. Oi näyttää niin hyvältä tuo kakku kuin blogisikin. Koko blogi täynnä ihania valoisia kuvia ja sun banneri on upea<3

    http://inka-allornothing.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten kiva kommentti, kiitos! ♥

      Poista
  5. nams porkkanakakku on parasta :3! Pakko itekkin kokeilla tehdä sitä ekaa kertaa! :>

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nii onkin! ♥ Suosittelen lämpimästi kokeilemaan :-)

      Poista